Opinto- ja uraohjauspalvelut

Opinto- ja uraohjauspalvelut

Haaveissa ammattitutkinto, korkeakouluopinnot tai oman osaamisen päivittäminen?

Joensuun kaupungin työllisyyspalveluiden Luotsi on paikka, johon voit tulla työhön, koulutukseen tai uran suunnitteluun liittyvissä kysymyksissä. Luotsin vahva oppilaitosyhteistyö tarjoaa muun muassa mahdollisuuksia päästä tapaamaan eri oppilaitosten opinto-ohjaajia, jotka päivystävät säännöllisesti Luotsilla. Duuniagentti voi auttaa opintoalan valitsemisessa, hakuprosessissa ja pääsykokeisiin valmistautumisessa. Meitä saat myös tietoa oppisopimuksesta, työharjoittelusta ja muista mahdollisista opintopoluista kohti uutta ammattiasi.

Tule rohkeasti käymään tai ota yhteyttä Luotsiin!


Ohjauspalvelut ulkomailta muuttaneille Karelia-ammattikorkeakoulussa

Karelia-ammattikorkeakoulu tarjoaa ohjausta ja neuvontaa, koulutusta sekä työpajoja korkeasti koulutetuille kansainvälisille osaajille. Tavoitteena on tuottaa palveluita kotoutumisen edistämiseksi ja auttaa maahanmuuttajia löytämään polkuja korkeakouluun.


SIMHE-Karelia -ohjauspalvelut

Supporting Immigrants in Higher Education in Finland eli SIMHE- Karelia-ohjauspalveluissa tarjotaan henkilökohtaista ohjausta korkeakoulutuopinnoista kiinnostuneille maahanmuuttajille. Jo aiemmin korkeakoulukouluopintoja suorittaneille tarjotaan ohjausta aiemmin hankitun osaamisen tunnustamiseen ja urasuunnitteluun.

SIMHE-Karelia-ohjauspalvelut ovat sinulle, jos:

  •     tarvitset tietoa yliopistoon tai ammattikorkeakouluun hakemisesta
  •     tarvitset tietoa erilaisista opiskelumahdollisuuksista
  •     haluat tietää, kuinka aiemmat opintosi tai osaamisesi voidaan tunnistaa / tunnustaa Suomessa
  •     tarvitset apua urasuunnitteluun
  •     tarvitset lisää tietoa suomen kielen opiskelumahdollisuuksista.

Voit varata ajan henkilökohtaiseen ohjaukseen lähettämällä pyynnön sähköpostitse osoitteeseen simhe@karelia.fi tai täyttämällä ohjauspyyntölomakkeen. Ohjaaja ottaa sinuun yhteyttä ja sopii tapaamisajan ja -paikan.

Voit tulla SIMHE-ohjaukseen myös ilman ajanvarausta joka toinen viikko maanantaisin kello 14–16 Joensuun Luotsiin (Kauppakatu 29). Tarkista tarkat aikataulut https://luotsijoensuu.fi/en/tapahtumakalenteri

Kerro ensimmäisessä yhteydenotossasi tietoja koulutuksestasi ja kiinnostuksen kohteistasi:

  •     aiemmat opintosi ja niiden taso
  •     tutkintosi ja kielitaitosi
  •     kuinka kauan olet asunut Suomessa
  •     minkälaisesta koulutuksesta olet kiinnostunut.

 

Sivu arviointi ja palaute