Työnhaku Joensuussa

Etsitkö työtä Joensuun alueelta, suunnitteletko alanvaihtoa tai kiinnostaako sinua yrittäjyys?

Joensuun kaupungin työllisyyspalveluiden Luotsi on paikka, johon voi tulla työhön, koulutukseen tai uran suunnitteluun liittyvissä kysymyksissä. Luotsin duuniagentit auttavat asiakkaita esimerkiksi työnhaun asiakirjojen, kuten ansioluettelon, laatimisessa, työpaikkojen etsinnässä ja työhaastatteluun valmistautumisessa. Lähtökohtana on sinun elämäntilanteesi ja siihen sopiva polku työelämään.

Luotsin kautta on mahdollisuus myös osallistua tapahtumiin, valmennuksiin ja kursseille, jotka tukevat työllistymistäsi. Duuniagentit palvelevat asiakkaita suomen, englannin ja venäjän kielillä.

Luotsin palvelupisteellä sinulla on mahdollisuus käyttää asiakastietokonetta esimerkiksi työpaikkojen etsimiseen tai sähköisen työhakemuksen lähettämiseen. Voit myös tulostaa työnhakuun, opiskeluun ja koulutuksiin liittyvää materiaalia. Asiakaspuhelin on käytössäsi työllistymiseen liittyvien asioiden hoitamiseen. Luotsin yhteydestä löytyy nuorten Ohjaamo, joka tarjoaa alle 30-vuotiaille neuvoja tulevaisuuden pohdintaan ja arjen asioihin. Luotsin ja Ohjaamon palvelut ovat maksuttomia.

Joensuun työllisyyspalvelujen alla toimii myös kansainvälisten osaajien työelämään kiinnittymistä tukeva TalentHub Joensuu. Voit luoda TalentHubin verkkosivuille profiilin, jossa esittelet osaamistasi potentiaalisille työnantajille sekä etsiä avoimia työpaikkoja.

Joka perjantai kello 12-14 Luotsin Yrittäjyyden Olohuoneessa  maksutonta asiantuntijaneuvontaa yrittäjyyttä suunnitteleville ilman ajanvarausta. Paikalla BusinessJoensuun edustaja sekä etäyhteyden päässä TE-toimiston starttiraha-asiantuntija.

Tule rohkeasti käymään tai ota yhteyttä Luotsiin!

 

Business Joensuun yritysneuvonta

Business Joensuun maksuton yritysneuvonta auttaa ulkomailta Suomeen muuttaneita kaikissa yritystoimintaan liittyvissä asioissa. Saat neuvontaa niin yrityksen perustamiseen kuin myös liiketoiminnan kehittämiseen. Käytössä on tulkkipalvelut, joten saat yleistä yritysneuvontaa omalla kielelläsi.

Business Joensuu auttaa yrityksen perustamisessa esimerkiksi näissä asioissa:

  • sparraus liiketoiminnan käynnistämisen edellytyksissä ja lupa-asioissa
  • starttirahan hakeminen ja muut rahoitusmahdollisuudet
  • liiketoimintasuunnitelman laatiminen ja kannattavuuslaskelmat

Business Joensuun verkostojen avulla löydät yritystoimintaasi liittyvät tärkeimmät sidosryhmät. Saat  myös tietoa verotuksesta, kirjanpitolaista ja vakuutuksista, sekä sparrausta liikeideasi kehittämiseksi kannattavaksi liiketoiminnaksi.

Ota yhteyttä Business Joensuuhun, jos olet kiinnostunut yrittäjyydestä.

 

Työllisyys- ja elinkeinopalvelut eli TE-palvelut

Kun muutat Suomeen, voit hakea TE-toimistosta palveluita, jotka auttavat sinua kotoutumaan ja työllistymään. TE-toimisto auttaa sinua työnhaussa, tarjolla on laaja palveluvalikoima, joka avulla työllistymistäsi voidaan tukea.

Erityisesti maahanmuuttajalle tarkoitettuja alkuvaiheen kotoutumispalveluja ovat

  • maahanmuuttajan ohjaus ja neuvonta
  • alkukartoitus
  • kotoutumissuunnitelma
  • kotoutumiskoulutus.

Maahanmuuttajien kotoutumispalvelut työllisyyden kuntakokeilussa

Ilmoittaudu työnhakijaksi TE-toimistoon. Sinut ohjataan asiakkaaksi kotikuntaasi, jos kuulut työllisyyden kuntakokeilun asiakkaaksi. Työllisyyden kuntakokeilu tarkoittaa sitä, että saat apua työllistymiseen kotikunnastasi. Jos olet kuntakokeilun asiakas ja tarvitset apua, ota yhteyttä omaan työntekijääsi kotikunnassasi. Voit käyttää myös Oma asiointi -palvelua ja TE-puhelinpalveluja.

Ota yhteyttä Pohjois-Karjalan TE-toimistoon, jos kaipaat apua työllistymisessä .

 

Pohjois-Karjalan sosiaaliturvayhdistys ry:n Tuike -hanke

Tuikkeessa tarjotaan työhönvalmennusta maahan muuttaneille ja osatyökykyisille työnhakijoille Pohjois-Karjalan alueella. Tuike etsii työtä ja opiskelumahdollisuuksia asiakkailleen. Hankkeen työntekijöiden kanssa voi keskustella vahvuuksista, osaamisesta ja kiinnostuksen kohteista. Tarjolla on myös tukea digitaalisten välineiden kanssa työnhaussa.

Tuike -hanke palvelee myös työnantajia työllistämiseen liittyvissä asioissa!

Otathan yhteyttä Pohjois-Karjalan sosiaaliturvayhdistykseen, jos koet että sinä, asiakkaasi tai läheisesi voisi hyötyä toiminnasta.