Tuki arjen ja viranomaisasioissa

Palvelemme ulkomailta Joensuuhun muuttaneita. Meiltä saat henkilökohtaista neuvontaa ja ohjausta erilaisissa arjen sujuvuuteen ja viranomaisasiointiin liittyvissä asioissa, sekä tietoa suomalaisesta yhteiskunnasta ja kunnan palveluista. Tarjoamme myös suomen kielen opetusta. Lisäksi autamme oleskelulupiin, perheenyhdistämiseen, matkustusasiakirjoihin ja kansalaisuusasioihin sekä EU-rekisteröintiin liittyvissä kysymyksissä. Palvelumme ovat maksuttomia. Palvelukieliämme ovat suomi ja englanti. Muissa kielissä käytämme tulkkauspalveluita.

Asettautumispalvelumme on suunnattu erityisesti työn vuoksi seudulle muuttaneille tai muuttoa suunnitteleville ja heidän perheilleen sekä kansainvälisille opiskelijoille.

Teemme yhteistyötä alueen muiden toimijoiden kanssa ja toimimme kotoutumistyön asiantuntijatahona kaupungin työntekijöille, yhteistyökumppaneille ja muille alueen palveluntarjoajille. Annamme ohjausta ja neuvontaa maahanmuuttoon ja kotoutumiseen liittyvissä kysymyksissä.

Vastaamme Joensuun kaupungin kiintiöpakolaisten vastaanottamisesta ja tuemme heidän kotoutumistaan uuteen kotikuntaan yhteistyössä alueen järjestöjen ja vapaaehtoistoimijoiden kanssa.

 

International House Joensuu kartta

Malmikatu 5b, 80100 Joensuu
4. kerros

Sivu arviointi ja palaute